Att vara ett barn i Sverige

Hur är det att vara ett barn i Sverige?

Sverige ligger i den absoluta toppen i väldigt många undersökningar och studier vad gäller både säkerhet och jämställdhet. Att födas och växa upp i Sverige är ett enormt privilegium som vi ska vara tacksamma över.

Oavsett vart du bor, oavsett vem du är, så har du möjligheten att lägga ditt barn i en barnvagn och kan säkert gå ut och ta en trevlig promenad. Vi har det så pass tryggt i Sverige att vi inte bara har möjligheten, utan att även de flesta tar chansen och utrustar ens barnvagnar med verktyg som ger maximal komfort. Du hittar t.ex. allt du behöver för dig och din baby hos Big Baby.

Senaste officiella kriget som Sverige hade mot en nation var Fälltåget mot Norge. Vilket var ett krig som varade i nästan tre veckor. Den svenska sidan leddes av Kronprins Karl Johan och den norska sidan leddes av Kung Kristian Fredrik. Sedan dess så har inte Sverige officiellt varit i krig med en annan nation.

Sverige är ett land som arbetar ständigt med allt från jämställdhet samt att alla ska må bra. Vi har organisationer som t.ex. BRIS och BUP som är specifikt inriktade till barns välmående.

Socialstyrelsen gick i slutet av 2017 ut med ett pressmeddelande om att den psykiska ohälsan bland barn (10-17 år) har ökat med över 100% inom loppet av tio år. För unga vuxna (18-24) så ligger siffran på cirka 70%.

Det är inte bara i Sverige som det är ett problem med psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna. I augusti 2017 så kom Logic ut med låten ”1-800-273-8255”, titeln på låten är numret till ”Suicide prevention lifeline”. Låten i sig handlar om kampen mot depression och att lyssnaren får följa karaktärens tankar och idéer.

Låten vart en viral succé och berörde miljontals, musikvideon har över 250 miljoner visningar på Youtube. Du kan lyssna på den här.