glömt användarnamn/lösenord?
Att leva i styvfamilj

Fråga våra experter

Välkommen till vår frågelåda!

Här har du som medlem möjlighet att kostnadsfritt ställa frågor till våra experter. Som medlem har du tillgång till två familjerättssjurister varav en jurist som är expert på barnrätt och en socionom med barn och familjekompetens.

Ställ din fråga i vår frågelåda. Bland de frågor som ställs plockas frågor ut som sänds vidare till den berörda experten. Frågan och svaret publiceras sedan här på sidan, så att den kan vara till nytta för fler som har samma funderingar. Frågan och svaret kan bara läsas av inloggade medlemmar. Alla frågor kommer inte att besvaras. Du kommer inte att få ett personligt svar om din fråga besvaras eller inte.

Logga in för att skicka en fråga!

Våra experter

Ingegerd Gavelin, socionom och familjeterapeut

Ingegerd Gavelin, socionom och familjeterapeut

 Jag  är socionom med vidareutbildning i familjeterapi, handledning och psykoterapi. Nu har jag arbetat med familjer och barn i snart 40 år!Jag är också själv mamma till tre vuxna barn och har två små barnbarn – alla har dom lärt mig så mycket! Jag driver Klarahusets Föräldramottagning, som är en privat samtalsmottagning för alla föräldrar. Dit kommer föräldrar med alla sorters bekymmer: Oro och funderingar kring barn, tankar kring att vara förälder och svårigheter att samarbeta med den andra föräldern. Det kan handla om små och stora barn, små och stora bekymmer. Många vill ha konkreta råd, många har nytta av att sätta ord på sina tankar och få hjälp att sortera. Frågor kring separationer och bonusfamiljer är vanliga på Föräldramottagningen. Många kommer för att fundera kring hur de ska berätta för barn om en kommande separation. Många undrar hur man bäst kan hjälpa barn att ta emot en bonusförälder. Många kommer när relationen inom bonusfamiljen blivit ansträngd. Jag svarar gärna på dina frågor på Styvmorsviolen.se. Det kan handla om relationer inom och utom familjen, hur man kan hjälpa sitt barn – allt som rör familjen! Välkommen med dina tankar!

Fotograf: Carina Vallin. Webbsidor; Klarahusets föräldramottagning på FB,  ingegerdgavelin.se
Stance Juristbyrå

Stance Juristbyrå

Stance juristbyrå är en byrå som har bred kompetens inom familjerätt, arvsrätt, bostadsjuridik och arbetsrätt. Vi kännetecknas av ett lösningsfokuserat arbetssätt och ser inget egenvärde i att driva kostsamma domstolsprocesser. I vissa fall finns ingen annan utväg än att gå vidare till domstol och då agerar vi självklart på bästa möjliga sätt för att skydda våra kunders intressen med effektiv tvistelösning. Vi har även en juristjour där man kan ställa inledande frågor kostnadsfritt och få tips om hur man bäst skall gå vidare med sitt ärende. Tveka inte att höra av dig till oss på 0771-333 444 så hjälper vi dig vidare. Välkommen till Stance juristbyrå!