glömt användarnamn/lösenord?
Att leva i styvfamilj
Startsidan » fem frågor till » Anna Wigren

Anna Wigren

Kategori: fem frågor till Komentera

Anna wNamn: Anna Wigren

Ålder: 39

Yrke: Jag arbeter som Utbildare/Coach på ett företag som heter Miroi I-Learning.

Familj: Jag är gift med Lasse sedan 2 år och vi har 5 barn. Jag är mamma till Emma 15, Erik 12 och Jenny 9. Lasse är pappa till Elin 14 och Saga 12.

Vilka fördelar finns det med att leva i en stjärnfamilj? Det är  i alla fall aldrig tråkigt och långsamt i en stjärnfamilj. Vi är många, färgstarka, olika men också lika. När vi är samlade är vi 7 personer. Då trivs jag, ingen fattas. liv och rörelse. 

Vilka utmaningar finns det med att leva i en stjärnfamilj? Tjaa, det finns inte utrymme att tänka på sig själv i någon vidare utsträckning. Jag har lärt mig att man kanske måste vara ännu mer konsekvent, rättvis och empatisk mot alla barnen. Det går inte annars, då blir det konflikter mellan de vuxna. Vi har levt ihop i snart 3 år nu och det känns som vi gjort bort det värsta. Vi har konstituerat oss, funnit våra roller. 

Hur ser ansvarsfördelningen ut rörande barnen i er familj? Vi delar ansvaret för alla barnen men kontakter med sjukvård, skola etc sköter respektive vårdnadshavare.

Har du stött på fördomar från omgivningen om din föräldraroll? Jag har märkt att omgivningen är ganska nyfiken på oss och hur vi klarar av den nya familjesituationen. En fördom handlar ju om att ”det inte är grönare på andra sidan bäcken”  de flesta är inställd på att det inte är helt lätt i en ny modern familj. 

 Se och uppmärksamma alla barnen, prata öppet om de regler ni har i er nya familj och var konsekvent. Var öppen med din partner om dina eventuella motstridiga känslor. Att tala högt om känslor kan vara som en bikt i sig. Man reder ut tankar och ökar förståelsen  och respekten för varandra. Känner du med dig att du varit dum eller orättvis, be om ursäkt! Prata med andra stjärnfamiljer. Vad har de upplevt och hur har de hanterat sina utmaningar. De går att tänka och göra saker på många sätt men vi tenderar att göra som vi en gång lärt. Våga lyssna på andra och våga hantera/göra saker på nya sätt.

 

 

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.


Fler artiklar från samma kategori

Anna Wigren

Namn: Anna Wigren Ålder: 39 Yrke: Jag arbeter som Utbildare/Coach på ett företag som heter Miroi I-Learning. Familj: Jag är gift med Lasse sedan 2 år och vi har 5 barn. Jag är mamma till Emma 15, Erik 12 och Jenny 9. Lasse är pappa till Elin 14 och Saga 12. Vilka fördelar finns det med att […]

Kristina Halling

Namn: Kristina Halling Ålder: 44 Yrke: Projektledare Bor: Bromma Familj: Sambo som har två söner, 15 samt 17 år gamla. Två egna söner 12 och 15 år gamla. Alla fyra killarna bor hemma på heltid. Har också en utflyttad dotter på 21 år. Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Det är roligt att vara en stor […]

Fredrik Swahn

Foto: Trons Namn: Fredrik Swahn Ålder: 41 Yrke: Artist-entreprenör Bor: Vilan Stjärnsund.se Familj: Biologisk Dotter: Vilma Swahn 9 Bonusbarn:  Isabelle 14 Daniel 17 Isak 18 Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Man kan ha fler vuxna att dela ansvaret med. Man kan få en nära kompisrelation som vuxna Vilka är de största svårigheterna med att leva i en styvfamilj? Viljan […]

Johan Wahlström

Namn: Johan Wahlström Ålder: I sin bästa ålder Yrke: Egenföretagare i brandsäkerhetsbranschen Familj: Sambo, tre egna killar samt tre styvsöner. Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Jag och Victoria har 3 pojkar var. Pojkarna har blivit som bröder och de umgås med varandra. Det blir mycket liv i huset ena veckan medan vi kan umgås bara […]

Freja Levin

Namn: Freja Levin Ålder: 24 Bor: lägenhet på södermalm Familj: Sambo, Dotter på 2,5 år, Son på 4 mån och Bonusdotter på 5,5 år. Blogg: stocktownstories.blogg.se Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Jag hoppas att min bonusdotter ser det som att hon får ”the best of two worlds”. Att det är på ett sätt hemma hos […]

Anders Lindblom

Namn: Anders Ålder: 52 Bor: villa i Ljungby Familj: Sambo, dotter 27, son 24, son 16 och 2 bonusdöttrar 25 och 20 samt 1 barnbarn Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Barn som växer upp i en familj där man inte har något annat gemensamt än saker man kan ta på har det ju inte […]

Sanna Hagman

Namn: Sanna Hagman Ålder: 40 år Yrke: Informatör/kommunikatör, en av författarna till Familjen Hoppsan – tips och råd till styvfamiljen Bor: Stockholm Familj: Man, en dotter som är 3 år, en son som är 1 år och två bonusbarn på 12 och 14 år Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Jag tror att vi som lever […]

Åsa-Maria Berg Levinsson

Namn: Åsa-Maria Ålder: 38 år Yrke: Biblioteksfunktionär, personlig assistent, skribent mm. Bor: Kungälv Familj: Man, 3 egna barn (6, 9 och 11), 3 bonusbarn (7, 8 och 16) Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Barnen har alltid någon att leka med, för de har många syskon. De får också fler människor att ”nöta ihop sig” med, […]

Eva Hammarstedt

Namn: Eva Ålder: 51 Yrke: fd. Ordförande i föreningen Styvmorsviolen Bor: Villa i Järfälla Familj: Make, en son 24, en dotter 21, en styvdotter 21, en styvson 19 och ett barnbarn. Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Jag tror att vi alla i familjen lärt oss något om hur olika människor fungerar. Vi har blivit mer […]

Lina Agnemar

Namn: Lina Agnemar Ålder: 34 Bor: Örebro Familj: Sambo och två barn 3,5 och 5 år. Uppväxt i ena familjen med mamma, styvpappa och två styvbröder samt pappa i den andra familjen. Vilka fördelar finns det med att leva i en styvfamilj? Att man får nya familjemedlemmar. Min mamma och pappa flyttade isär när jag var två år och […]